Vårt arbete

“Fullfölj nu arbetet, så att resultatet svarar mot den goda viljan — allt efter er förmåga. Har någon bara den goda viljan, så är han välkommen med vad han har och bedöms inte efter vad han inte har.” (2 Kor 8:12, Bibel 2000)

Att följa Jesus är också att tjäna Jesus. Detta tar sig ofta i uttryck i att vi får tjäna varandra och vår omgivning. Med andra ord bör kyrkans arbete vara både mångsidigt och långsiktigt.

Tabernaklet har funnits i Göteborg sedan 1861. Sedan dess har vi velat vara en del av stadens liv och utveckling. Det tar sig förstås i uttryck i vårt församlingsbyggande. Vi vill bygga en inbjudande kyrka som är öppen för människor i vår stad. Men vårt arbete är också utåtriktat. Från början var det viktigt för de människor som grundade vår församling att arbeta socialt på olika sätt. Det är det fortfarande.

I allt detta behövs volontärer som gör sin viktiga insats. Vi vill inte bygga ämbetsmannakyrka som endast styrs av tjänstemän eller särskilt anställda. Vi vill att kyrkan ska byggas av – och för – vanliga människor som arbetar tillsammans för att Guds vilja ska ske “på jorden så som i himlen”.

Månadsvis Lista
februari 2020

Gudstjänst

Predikan: Birgitta Olsson Claesson. Tema: Den kristna gemenskapen. Musikansvarig: Tobias ...
09 feb
11:00

Gudstjänst

Predikan: Micael Nilsson. Tema: Kampen för kyrkans enhet. Mötessamordnare: Birgitta ...
16 feb
11:00

En Timme Bibel

Kvällens tema: Hur tar vi emot den helige Ande? Föreläsare: ...
26 feb
19:00 - 20:00
Tabernaklet
Tabernaklet, Göteborg
mars 2020

Tänk klart!

En föreläsningskväll. En dubbelbottnad uppmaning att dels gå djupare med ...
04 mar
19:00 - 21:00

Gudstjänst

Gudstjänst med Trappaner, Predikan:  Magnus Claesson. Mötessamordning: Birgitta Olsson Claesson. ...
08 mar
11:00 - 13:00
april 2020
maj 2020
Inget evenemang hittades!