Musiklivet

Här hittar du information kring vad som händer framöver. Skriv gärna in i almanackan redan nu!

Musiklivet under våren 2024

Så är 2024 igång och jag önskar er alla ett välsignat år!

Här kommer lite info om vad som ligger framför oss i musiken i Tabernaklet. 

Söndagen den 3 marsGudstjänst med ungdomar i musiken. Sprid budet, till ungdomar i er närhet, att man gärna får vara med och spela/sjunga. Se affisch för datum.

Söndagen den 24 mars Tillsammansgudstjänst med sång av vår barnkör. Fina möjligheter för barn att vara med och sjunga och kom ihåg att gudstjänsten är för ALLA åldrar. Vi berikar varandra! Se affisch för datum.

Uckegrupp (ukulele) på TrappaNer – Det kommer att bli för både för nybörjare och dig som spelat ett tag. Vi spelar, sjunger, skrattar och har det allmänt härligt tillsammans. Varmt välkommen med! Anmälan till Lena Hammarlund eller mig. Se affisch för datum.

Musikgrupper i församlingen – Vi i teamet har pratat om att det vore fint att ha några musikgrupper i församlingen som kan ta ansvar för musiken i gudstjänsten, kanske några gånger per termin. Vill du vara med? Här finns möjlighet för både van och ovan. Jag kan serva med sånger/noter och hjälpa teamen igång om så önskas. Hör av dig till mig vid intresse. 

Körprojektet ”Gud mitt i allt” – Många har frågat om repris på körprojektet från i höstas, där Micael skrivit texterna och jag tonsatt. Och nu är det dags! Tillsammans med min hemförsamling Equmeniakyrkan Storsjöstrand bildar vi en stor kör och firar gudstjänst i Tabernaklet söndag 28/4 kl 11 och på Storsjöstrand Valborgsmässoafton 30/4 kvällstid (efter gudstjänsten blir det brasa och vårtal för den som vill fira in våren ordentligt).

Välkommen med!

/Helena Gatås

helena@tabernaklet.se

0733-521432

Tillbaka till hemsidan.

Vår musikledare

Här nedan presentera hon sig själv:

Hej på er! Jag heter Helena Gatås och jag ska få den stora glädjen att jobba som musiker i Tabernaklet från och med januari. Här kommer lite tankar från och om mig. Jag bor i Siene, en liten by utanför Vårgårda, med min man Daniel som är lantbrukare och tillsammans har vi tre söner varav en är familjehemsplacerad hos oss och en har flyttat hemifrån. Equmeniakyrkan Storsjöstrand, i Horla, är min hemförsamling och där har jag i många år drivit körer och olika musikprojekt.

sånger och att vi alla ska kunna känna oss bekväma i det som är och kunna tillbe och lovsjunga på det sätt som känns rätt för var och en.

Förutom musik i gudstjänst och på begravningar mm så jobbar jag en del i förskolans värld. Jag och en vän driver två förskolor i Vårgårda och jag tycker så mycket om att möta de små och deras funderingar.

Den stora frågan för mig nu är vad vi vill med musiken i gudstjänsten och församlingen, tillsammans.
Hur tycker du att vi ska arbeta? Vilka olika musikgrupper finns och vilka grupper önskar vi fanns? Hur vill vi att musiken under gudstjänsten ska vara?

Jag önskar dig en riktigt god och välsignad Jultid och hoppas att vi ses så småningom!
/Helena

Tillbaka till startsidan.