Vill du hjälpa till?

Vi befinner oss bara i början av en kris som kan hålla på länge. Vi vet än inte vilka nya behov vi kommer att möta. Vi håller alla ännu på att lära oss hur vi ska hantera allt.

”Lär oss” bad Jesu lärjungar. I själva verket är det den bönen som gör oss till lärjungar. Vi är inte färdiga. Vi vet inte allt och kan inte allt. Men om vi är beredda att lära oss kan vi växa och utvecklas och dessutom hitta nya vägar.

”Lär oss” ber också vi dessa dagar. ”Lär oss Gud att ta hand om varandra och att tjäna vår omgivning troget och klokt.”

Vill du lära dig tillsammans med oss och göra en insats för människor genom vår kyrkas arbete är du varmt välkommen med i arbetslaget. Just nu ser vi följande behov. Återkom gärna till den här sidan längre fram… när vi lärt oss mer.

Vi söker dig som är beredd att ringa en medmänniska

Vi söker dig som redan tillhör vår församling och som därför redan har en viss kontakt med våra äldre. Vi vill starta upp TELEFONOMSORGEN. Vi ber dig att ringa upp och att hålla kontakt med en grupp av våra äldre, kanske tio personer, för att se hur de mår och vad de kan behöva hjälp med. Du kan läsa mer om TELEFONOMSORGEN här.

Vi söker dig som vill göra en praktisk insats

Vi söker dig som skulle kunna hjälpa dem som har svårt att komma ut och handla mat just nu? Det kan även finnas andra praktiska saker att hjälpa till med. Kontakta vår omsorgspastor Birgitta Olsson Claesson, se kontaktuppgifter här, om du känner att detta är en uppgift för dig.

Vi återkommer…